Gaming computers (het verschil)

Aanschaf gaming computer

Waar moet u aan denken bij de aanschaf van een gaming computer? Uw computer moet voldoende vermogen hebben om verschillende games te kunnen spelen.

Hierbij is het belangrijk dat de processor voldoende snelheid heeft en het ram geheugen voldoende uitgebreid is.

Verschil tussen normale en gaming computer

Wat een huis-tuin-en-keuken computer niet heeft in tegenstelling tot een gamecomputer, is dat de computer die geschikt is voor gamen een videokaart heeft die los staat van de andere hardware.

Een standaard computer kan vaak zijn grafische vermogen uit een shared videokaart halen, welke in feite door de processor verwerkt wordt.

Bij het spelen van games is dit niet het geval en hebben de games vermogen nodig uit een op zichzelf staande videokaart.

Dit noemen we een dedicated videokaart, wat in feite betekend dat de videokaart een aparte chip is die uit zichzelf opereert.

Werkgeheugen

Zoals al eerder aangegeven heeft een gaming computer ook voldoende ram geheugen nodig. Met de nieuwste games is een minimum van minstens 16GB aan te raden, zodat de computer voldoende capaciteit heeft om de games in het werkgeheugen te behouden.

Processor

Over de processor wordt dus gezegd dat hij voldoende snelheid moet hebben om alle games snel af te spelen, maar wat houdt dit eigenlijk in? We willen natuurlijk wel praktisch advies geven. Bij een gaming computer is een i5 van het merk Intel eigenlijk de minimale standaard. Nu de nieuwste 8e en 9e generatie processors er zijn is de i5 van Intel een stuk sneller dan voorheen, maar toch is het bij het willen spellen van de nieuwste games aan te raden om een i7 van Intel te nemen. Hierbij bent u beter voorbereid om toekomstige spellen.

Opslag

Uiteindelijk is het een belangrijk punt om voldoende opslag te hebben voor alle games die gespeeld gaan worden. Tegenwoordig zijn er opties om legaal spellen te downloaden via steam en origin, waarbij alles op de computer opgeslagen wordt. Hierbij is er een keuze tussen een traditionele harde schijf of een solid state drive. Eigenlijk is het in onze ogen helemaal geen keuze, want de SSD is namelijk the way to go. De SSD is aangezien sneller en daarnaast betrouwbaarder. Wel is een SSD iets duurder dan een HDD, maar dat is in het geval van een gamingcomputer niet de plek om op te gaan bezuinigen.

Operatie Systeem

In termen van software is er eigenlijk maar één juiste manier voor een gebouwde gaming computer of zakelijke computer en dat is Windows 10. De nieuwste Windows 10 is een definitieve software versie, wat wil zeggen dat er geen opvolger van komt. Microsoft heeft aangegeven Windows 10 als laatste versie te blijven updaten, waardoor het altijd een nieuw operatie systeem blijft. De laatste versie is van oktober 2018. Met Windows 10 als besturingssysteem zit u dus altijd goed.